Viden :: Emneoversigt

Tema: At stå udenfor en kernefamilieTema: EnsomhedTema: FamilielivTema: Frihed kontra fællesskabTema: HåbTema: KønTema: LidelseTema: MønsterbryderTema: Psyke og troTema: PårørendeTema: SeksualitetTema: SelvmordTema: SelvværdTema: SjælesorgTema: SkamTema: Skyld og tilgivelseTema: SorgTema: SpiritualitetTema: StressTema: UdenforTema: Voksne børn og deres forældre
Seneste artikel
Illustration
Af Rita Nielsen, 19. december 2017

Marlene har en alvorlig sygdom. Hun ved, at hun skal dø, men alligevel håber hun ind imellem på at blive rask. Hendes krop er i forfald, og hun mister flere og flere funktioner. Hun har smerter, føler sig ofte trist og ensom. ”Jeg føler mig værdiløs. Jeg er grim og jeg lugter. Jeg er afhængig af andre – kan ingenting.” Håbløsheden og angsten truer. Ind imellem er hun fortvivlet, men alligevel lykkes det hende at fastholde et håb. Hvordan kan hun det?

» Læs mere

Flere artikler
Af Elli Kappelgaard, psykolog i Agape, 12. december 2017

Hvornår bliver det at tænke positive tanker endnu en byrde frem for en glæde? Hvordan kan forventningerne om noget både holde en i live og spænde ben for en?
» Læs mere
Illustration
Af Mikael Holst Kongensholm, sognepræst i Hinge-Vinderslev Pastorat, 12. december 2017

”Her til morgen har jeg prøvet at tænke på himlen, men uden det store held.”
» Læs mere
Illustration
Af Maj-Britt Engedal Nissen (interview), 12. december 2017

Ann-Mari og Sten Nielsen mistede i 2010 deres 22-årige søn, da han druknede i en tragisk ulykke i Norge. Ann-Mari har været igennem to sygdomsforløb med brystkræft i henholdsvis 1998 og 2011, og Sten blev i januar 2017 diagnosticeret med prostatakræft, som har spredt sig.
Fortvivlelsen ved at miste et barn og ved at gå igennem livstruende sygdomsforløb er overvældende, og håbet er ikke letkøbt. Men det er tydeligt, at Ann-Mari og Sten, som begge er 66 år, også er fyldt af håb og glæde over livet.
» Læs mere
Af Niels Christian Hvidt...

Hvad ved vi fra forskningen om troens og håbets betydn...


» Læs mere
Af Line Reckweg Nissen...

Jagten på kærlighed kan tage meget af vores ener...


» Læs mere
Af Ole Rabjerg...

Skal skammen brydes, hjælper det at være blandt ...


» Læs mere
Af Dan K. Månsson...

Som forkynder må man være opmærksom p&arin...


» Læs mere

[Alle artikler]


 
 
© 2018 Foreningen Agape | Kontaktoplysninger