Frihed kontra fællesskab

Tema: Frihed kontra fællesskab
Af Merete Reimer Jensen, privatpraktiserende børne- og ungepsykolog, Herning, 5. april 2012
Illustration

Opdragelsen af vores børn har igennem de sidste årtier været præget af forældres problemer med at regulere børns følelser og adfærd. Den formulering, der bruges meget i denne sammenhæng, er at der skal sættes grænser for børn.

» Læs mere

Flere artikler
Illustration
Af Jette Bak Pedersen, psykolog, 5. april 2012

Den personlige frihed begrænses, idet man får børn. Det er ikke kun det, at der er flere at tage hensyn til, som medfører begrænsningerne i den personlige frihed, for børn har nemlig brug for en anden slags opmærksomhed og omsorg end partneren har.

» Læs mere
Illustration
Af Ullrich Zeitler, uddannelsesleder på Diakonhøjskolen/VIA University College, 5. april 2012

INKLUSION er udtryk for, at fokus flyttes fra den enkelte til relationen eller fællesskabet. Måske kan inklusionstanken få os til at få øje på fællesskabets betydning i en tidsalder, hvor individuelle valg og rettigheder synes at være det naturlige udgangspunkt

» Læs mere
Illustration
Af Jan Nilsson, cand. theol, Hillerød, 5. april 2012

- ET FORSVAR FOR DEN MORALSKE KAPITALISME

Begrebet 'kapitalisme' har i manges ører fået en negativ klang. Det kan for så vidt ikke undre - særligt i tider med finanskrise, hvor kapitalisme nærmest er blevet identisk med grådighed og hensynsløs udnyttelse af andre. Selvom visse dele af det kapitaliske system har bevæget sig væk det oprindelige moralske udgangspunkt, vil jeg hævde, at vi stadig kan lære noget af kapitalismens principper - også når vi skal finde vej ud af finanskrisen og dens perverterede kapitalisme.

» Læs mere
 
EmailFacebookGoogleLinkedInTwitterPrint
© 2021 Foreningen Agape | Kontaktoplysninger