Agaperetræte

Anbefaling:

Agaperetræte er et tilbud til alle som søger stilhed og fordybelse. Da Agape hviler på kristne værdier, har retræterne et kristent fokus.

Hvad er retræte?

Retræte betyder tilbagetrækning. At trække sig tilbage fra hverdagslivet for i stedet at rette opmærksomheden mod ens åndelige liv. Retræte er altså et fokusskifte. En mulighed for at sætte forholdet til Gud i centrum. Alene - eller sammen med andre - isolerer man sig for nogle dage. I stilhed, læsning, bøn og meditation.

Følg din længsel!

Hverdagen er for de fleste præget af travlhed og ofte mangel på stilhed. En retræte er en unik mulighed for at bryde dette mønster et par dage og på den måde få renset ud og tanket op i dit åndelige og menneskelige liv. Derfor opfordrer vi dig til at følge din længsel.

Det var stort, at få sådanne trygge, fredfyldte rammer, stilhed, ensomhed og lang tid sammen med Gud over en Bibeltekst.
Læs om Susanne Rahbeks retræteoplevelse her...

Retræte er for alle

Retræter er for alle. Det er ikke forbeholdt visse mennesker med særlig hang til tidebøn og meditation. Retrætens stilhed er ikke noget kunstigt og et mål i sig selv, men en fantastisk hjælp til fordybelse. Alle kan vi have brug for stilhed og bøn.

Tidebøn og undervisning

Dagene præges af tidebønner og tekstlæsninger. Det har op gennem kirkens historie vist sig, at denne enkle form er frugtbar og værdifuld. Der er også undervisning og indføring i bibeltekster og bøn af retrætelederne.

Stilhed - en gave

Retræten foregår i stilhed, da stilheden er en vigtig forudsætning for at fokusere på de sande menneskelige og åndelige værdier. Deltagerne taler således ikke med hinanden under selve retræten. Inden stilheden indledes vil der være en indføring i principperne for stilhed og hvad man kan gøre, hvis man får brug for at bryde stilheden.

Erfarne retræteledere

En vigtig forudsætning for at få et godt udbytte af en retræte er, at man føler sig tryg. Hver retræte vil blive ledt af mennesker, der har erfaring med retræter. De har både studeret forskellige former for retræter og deltaget i adskillige retræter selv.
Der er mulighed for at få åndelig vejledning, sjælesorg og skriftemål under retræten.

Jeg nød stilheden rigtig meget. Det gav tid til eftertanke, bøn, en middagslur, at nyde maden, dyrelivet, fuglesangen og meget andet.
Læs om Henrik Sandbergs retræteoplevelse her...

Samarbejde med Bibellæser-Ringen

Agape har fra 2016 indgået et samarbejde med Bibellæser-Ringen omkring planlægning og udførelse af retræterne.

Læs pressemeddelelsen her.

EmailFacebookGoogleLinkedInTwitterPrint
Kalender
»Påskeretræte 2021
 
09-04-2021 - 11-04-2021Retræte
 
Ådalen Retræte i Randers
© 2021 Foreningen Agape | Kontaktoplysninger