Alle artikler

Illustration
Af Annette Bech Vad, kronik i KD, 7. februar 2018 // Psyke og tro

Når vi møder en krise i livet, kan vi opleve tro som en udfordring. Sådan er det faktisk for cirka halvdelen af de troende danskere i mødet med kriser. Kirken burde gå forrest med at hjælpe dem, der oplever kriser, skriver Annette Bech Vad, landsleder i Agape – en forening, der hjælper mennesker, for hvem livet gør ondt.

» Læs mere
Illustration
Af Rita Nielsen, 19. december 2017 // Håb

Marlene har en alvorlig sygdom. Hun ved, at hun skal dø, men alligevel håber hun ind imellem på at blive rask. Hendes krop er i forfald, og hun mister flere og flere funktioner. Hun har smerter, føler sig ofte trist og ensom. ”Jeg føler mig værdiløs. Jeg er grim og jeg lugter. Jeg er afhængig af andre – kan ingenting.” Håbløsheden og angsten truer. Ind imellem er hun fortvivlet, men alligevel lykkes det hende at fastholde et håb. Hvordan kan hun det?

» Læs mere
Illustration
Af Maj-Britt Engedal Nissen (interview), 19. december 2017 // Håb

”Vi kan ikke forvente, at livet kun bringer os glæde og gode oplevelser. Nogle gange oplever vi også svære ting”, sådan siger Asmeret Beraki Mahari.

» Læs mere
Af Elli Kappelgaard, psykolog i Agape, 12. december 2017 // Håb

Hvornår bliver det at tænke positive tanker endnu en byrde frem for en glæde? Hvordan kan forventningerne om noget både holde en i live og spænde ben for en?

» Læs mere
Illustration
Af Mikael Holst Kongensholm, sognepræst i Hinge-Vinderslev Pastorat, 12. december 2017 // Håb

”Her til morgen har jeg prøvet at tænke på himlen, men uden det store held.”

» Læs mere
Illustration
Af Maj-Britt Engedal Nissen (interview), 12. december 2017 // Håb

Ann-Mari og Sten Nielsen mistede i 2010 deres 22-årige søn, da han druknede i en tragisk ulykke i Norge. Ann-Mari har været igennem to sygdomsforløb med brystkræft i henholdsvis 1998 og 2011, og Sten blev i januar 2017 diagnosticeret med prostatakræft, som har spredt sig.
Fortvivlelsen ved at miste et barn og ved at gå igennem livstruende sygdomsforløb er overvældende, og håbet er ikke letkøbt. Men det er tydeligt, at Ann-Mari og Sten, som begge er 66 år, også er fyldt af håb og glæde over livet.

» Læs mere
1/20
 
© 2018 Foreningen Agape | Kontaktoplysninger